Oklah N3 kali nie sy nak share resepi roti jala yg sy buat semlm. Wah, betul kata tuan empunya yg berkongsi resepi roti jala nie. Mmg lembut walau pun dimakan waktu sahur. Pertama kali menjala nih ;) 2-3 keping yg pertama mmg tak berapa nk menjd jala pd roti tuh huhu..tp bila dh menguasai teknik mengirai bancuhan tpg tuh, alhamdulillah jd la mcm rupa roti jala ;P
Ini resepi kari daging bonda yg sy belajar :) |
Roti Jala
Bahan-bahan (5 orang)
Tepung 3 cwn
air/santan
1 biji telur
1 cmt garam
21/2 cmb minyak masak
Cara:
1- Masukkan semua bahan dan kisar dlm blender. Adunan cukup sedia jika angkat dgn senduk jatuh dgn terus menerus (tidak putus-putus).
2-Kirailah di atas kuali (sy guna non stick) hingga msk. tak perlu diterbalikkan.
Bahan-bahan (5 orang)
Tepung 3 cwn
air/santan
1 biji telur
1 cmt garam
21/2 cmb minyak masak
Cara:
1- Masukkan semua bahan dan kisar dlm blender. Adunan cukup sedia jika angkat dgn senduk jatuh dgn terus menerus (tidak putus-putus).
2-Kirailah di atas kuali (sy guna non stick) hingga msk. tak perlu diterbalikkan.
No comments:
Post a Comment